Methode:

  • Vertical Diode 808 laser SHR (duurzaam)    

Miljoenen haarzakjes.

De huid van een mens is van top tot teen bedekt met haren. De dikkere en zichtbare haren zijn vooral aanwezig op het hoofd, in de oksels en in de schaamstreek. Bij mannen groeit het zichtbare haar ook in het gezicht. De haargroei van de mens is afhankelijk van leeftijd en ras, en van erfelijke en hormonale factoren.

Haren worden aangemaakt in zogenaamde haarzakjes.  Het aantal haarzakjes op de huid van een mens ligt rond de vijf miljoen, alleen al de hoofdhuid heeft rond de 100.000 haarzakjes. Dit aantal is ongeveer gelijk voor mannen en vrouwen. Blonde mensen heben meer haarzakjes op de hoofdhuid dan mensen met rossig of zwart haar. Na de geboorte worden geen nieuwe haarzakjes meer aangemaakt.

De haargroei is een ritmisch proces, dat steeds opnieuw drie fases doorloopt:

  1. Groei- of anagene fase
  2. Overgangs- of katagene fase
  3. Rust- of telogene fase

Zowel de periode van actieve groei als de mate waarin het haar groeit, verschillen van persoon tot persoon. Het lichaamshaar van vrouwen groeit veel langzamer dan dat van de man, daarentegen groeit het hoofdhaar van de vrouw juist veel sneller. Leeftijd, hormonen en voeding beïnvloeden tevens de haargroei.
Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Accepteer geselecteerde cookies