Gezichtsverzorging voor de huid met pigmentvlekjes

Pigment is een kleurstof die kleur aan je huid en haar geeft. Daarnaast beschermt pigment je huid tegen UV-straling. Tijdens het zonnen maakt je huid meer pigment aan, wat leidt tot een bruiner kleurtje. Echter kan een overvloed van UV-straling op den duur ook leiden tot huidveroudering en pigmentvlekjes. Pigmentvlekjes kunnen bijvoorbeeld al tijdens je jeugd ontstaan, maar worden vaak pas zichtbaar bij een rijpere huid. Om deze reden worden pigmentvlekjes ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Tevens kunnen pigmentvlekjes ontstaan onder invloed van hormonen tijdens een zwangerschap. In dat geval worden de pigmentvlekjes ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Een zwangerschapsmasker is over het algemeen tijdelijk, maar ouderdomsvlekken zijn helaas blijvend. Daarnaast kunnen ook bepaalde medicijnen, ziekten, huidontstekingen en huidinfecties leiden tot pigmentvlekjes. Aangezien pigmentvlekjes vaak op zichtbare plekken zoals je gezicht, hals, decolleté en handen verschijnen, worden ze in veel gevallen als storend ervaren. Gelukkig kun je met de juiste gezichtsverzorging voor de huid met pigmentvlekjes een mooi resultaat boeken en pigmentvlekjes verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. 

Welke gezichtsverzorging voor de huid met pigmentvlekjes?

In de winkels en op internet vind je ontzettend veel producten die beloven pigmentvlekjes te verminderen of te laten verdwijnen. Toch zijn niet alle producten even effectief, en sommige producten kunnen zelfs schadelijk voor de huid zijn omdat ze te agressief zijn. Een ingrediënt dat wel wetenschappelijk bewezen effectief tegen het verminderen van pigmentvlekjes én je huid niet beschadigd is B-resorcinol. Daarnaast kunnen ook producten met vitamine-C een positief effect hebben op het verminderen van pigmentvlekjes. Houd er wel rekening mee dat je de producten vaak meerdere keren per dag en een aantal weken lang moet gebruiken voordat je verschil kunt zien. Als je op zoek bent naar gezichtsverzorging voor de huid met pigmentvlekjes kun je uiteraard ook altijd advies vragen aan een schoonheidsspecialiste. Het kan namelijk per persoon verschillen welke producten het meest effectief zullen blijken. Ook zijn er vaak verschillende crèmes nodig voor pigmentvlekken in het gelaat dan voor pigmentvlekken op het lichaam. De schoonheidsspecialiste kan bovendien adviseren over hoe je je pigmentvlekken het beste kunt camoufleren of over wat je verder kunt ondernemen om je pigmentvlekjes te verminderen.

Wat kun je verder tegen pigmentvlekjes doen?

Aangezien voorkomen altijd beter is dan genezen, is het belangrijk om pigmentvlekjes zoveel mogelijk te voorkomen door je altijd goed in te smeren met zonnebrandcrème. Sowieso is het verstandig om niet te veel te zonnen en je huid altijd goed te beschermen. Pigmentvlekjes zijn extra storend en lastig te verbergen in het gezicht, geef je gezicht dus extra aandacht met een goede crème en draag op zonnige dagen bijvoorbeeld een hip zonnehoedje. Heb je al een aantal pigmentvlekjes? Probeer deze dan te verminderen met de juiste gezichtsverzorging voor de huid met pigmentvlekjes of overweeg een speciale behandeling. Zo kunnen onder andere een laserbehandeling, chemische peeling of microdermabrasie helpen bij het verminderen van pigmentvlekjes. De behandelingen zijn over het algemeen pijnloos en effectief bij het verminderen van pigmentvlekjes. Wel kunnen deze behandelingen redelijk agressief voor de huid zijn. Het is dus beter om eerst te proberen om de pigmentvlekjes te verminderen met gezichtsverzorging. Uiteraard kan een specialist je altijd adviseren over de verschillende mogelijkheden en samen met jou kijken welke gezichtsverzorging voor de huid met pigmentvlekjes of behandeling het beste bij jou en je huid past. Overigens kunnen pigmentvlekjes ook ontstaan door het gebruik van bepaalde medicijnen. Als je denkt dat jouw pigmentvlekjes zijn veroorzaakt door medicijnen, neem dan contact op met je huisarts voor advies. Tot slot zijn er ook mensen die geloven in het gebruik van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, zoals citroensap voor het bleken van pigmentvlekjes of het volgen van een suikervrij dieet. Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze middeltjes ook daadwerkelijk zouden helpen.


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.