Gezichtsverzorging voor de droge huid

Je blijft smeren met diverse crèmes, maar niets lijkt te helpen. Je huid ziet er nog steeds uitgedroogd en gevoelig uit. Herkenbaar? Waarschijnlijk heb je last van een droge huid. Hoewel je huidtype erfelijk wordt bepaald, kan een droge huid ook veroorzaakt worden door je dagelijkse gewoonten. Goede gezichtsverzorging voor de droge huid is de kern tot een fijne huid. 


De huid bestaat uit lagen 

Om huidverzorging voor de droge huid te begrijpen is het belangrijk om de werking van de huid te snappen. De huid is opgebouwd uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Deze drie lagen beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zonlicht, giftige stoffen en zonlicht worden buiten gehouden. Andersom heeft de huid ook een barrièrefunctie, waardoor je niet teveel vocht, eiwitten en mineralen kunt verliezen. De bovenste laag, de opperhuid, zorgt voor deze barrièrefunctie. Deze laag bestaat voornamelijk uit vetten en afgestorven huidcellen. Een tekort aan de bovenste laag kan dus zorgen voor vermindering van de barrièrefunctie. Je verliest in dat geval te veel vocht en daardoor kan een droge huid ontstaan. Je huid kan immers het vocht minder goed vasthouden.

Oorzaken van de droge huid 

De droge huid wordt dus in de meeste gevallen veroorzaakt door een verminderen van de barrièrefunctie. Maar waarom werkt hij dan niet? Er zijn verschillende oorzaken. 
- Je doucht te vaak en vooral te warm. Door het warme water worden de vetten van je huid gespoeld en is de toplaag van de huid niet meer in evenwicht. 
- Je gebruikt zeep waarvan je huid mooi schoon wordt. Heel fijn natuurlijk, maar door zeep worden ook alle vetten weggehaald. 
- Je wordt veel blootgesteld aan een koude lucht, een droge lucht of veel wind. Voornamelijk in de winter hebben mensen meer last van de droge huid. Of als je veel in aanraking komt met een airco, kan dit ook tot huidproblemen leiden. 
- Je hebt slechte leefgewoonten. Je drinkt te weinig, je eet ongezond of je rookt. Deze ongezonde leefgewoonten kunnen funest zijn voor je huid.

Gezichtsverzorging voor de droge huid 

Maar wat is dan de juiste gezichtsverzorging voor de droge huid? Allereerst is het belangrijk om de temperatuur van de douche aan te passen en op maximaal 37 graden te zetten. Gebruik een gezichtsreiniger voor een droge huid, waardoor je de opperlaag van de huid niet aantast. Gebruik daarnaast twee keer in de week een gezichtsmasker voor een droge huid, waardoor je huid extra voedingsstoffen binnen krijgt. Kies een make-up reinigingsmiddel voor een gevoelige, droge huid. Belangrijk is dat het een natuurlijk product is, want toevoegingen (zoals parfum) hebben een averechtse werking op de huid. 

Gezichtsverzorging voor de droge huid doet wonderen, maar ook van binnenuit kun je een heleboel verbeteringen waar maken. Voed je huid vanuit binnen door voldoende water te drinken, producten te eten met omega-3 vetzuren en proteïnen. En als laatste, maar dat is vanzelfsprekend.... Stop met roken indien je dat nog niet hebt gedaan!


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.