Manuele massage

Een massage is altijd een heerlijke manier om even helemaal tot rust te komen. Naast dat een massage ontspannend werkt, heeft een massage ook andere voordelen voor lichaam en geest. Zo kan een massage onder andere helpen bij het verbeteren en hydrateren van de huid, het verminderen van cellulitis, het los maken van spieren en gewrichten, het verbeteren van de weerstand, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van stress. Het is dan ook niet gek dat massages enorm populair zijn en dat er veel verschillende massagetechnieken bestaan. Een daarvan is de manuele massage. Een manuele massage is een handmatige massage die gericht kan zijn op verschillende doeleinden of probleemzones.Welke soorten manuele massage bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten manuele massages. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ontspanningsmassage of een klassieke Zweedse massage. Een ontspanningsmassage is ideaal als je je hoofd even helemaal leeg wilt maken, terwijl de Zweedse massage zich voornamelijk richt op het verminderen van pijn en stijfheid. Voor mensen met een zittend beroep is een stoelmassage zeer geschikt. Deze manuele massage richt zich op de probleemzones van mensen die veel zitten (nek, rug en hoofd) en draagt onder andere bij aan het verbeteren van de houding. Ook werkt deze massage ontspannend en stress verlagend. Heb jij last van bepaalde huidaandoeningen zoals cellulitis? Dan kan een manuele massage zoals een bindweefselmassage helpen. Houd er wel rekening mee dat je vaak meerdere behandelingen zult moeten ondergaan voordat je resultaat kunt zien.

Waar moet je op letten als je een manuele massage wilt ondergaan?

Welke massage het beste bij jou past hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en wensen. Bij twijfel kun je je daarom het beste even laten adviseren. Licht je masseur ook in over eventuele blessures of probleemzones, zodat de masseur hier rekening mee kan houden. 
In sommige gevallen is het niet verstandig om een massage te ondergaan. Bijvoorbeeld als je last heb van een besmettelijke huidaandoening, wonden en recente littekens of als je koorts hebt. Ook in het geval van een zwangerschap of bepaalde (chronische) ziekte zoals diabetes of een verhoogde bloeddruk is het soms beter om geen massage te ondergaan. Twijfel je of een manuele massage geschikt is voor jou? Vraag dan altijd van te voren advies aan je masseur of huisarts. 
Tot slot is het aan te raden om een massage altijd te laten uitvoeren door een professional. Iemand die weinig verstand heeft van manuele massages, kan namelijk ook schade aanrichten en bepaalde aandoeningen erger maken.

Haal alles uit je massage!

Aangezien tijdens een manuele massage allerlei gifstoffen vrij komen, is het belangrijk om de na de massage voldoende water of kruidenthee te drinken. Daarnaast kun je je massage natuurlijk extra ontspannend maken door het bijvoorbeeld te laten uitvoeren in een wellness. Zo kun je na de sauna nog even nagenieten in de sauna of het zwembad. Geen tijd om naar een wellness te gaan? Probeer je massage dan zo te plannen dat je daarna in ieder geval even iets ontspannends kunt doen, zo geniet je langer van het effect van je massage!


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Accepteer geselecteerde cookies