Shiatsu massage

Een massage is ideaal als jij je lichaam én geest wilt verwennen en compleet tot rust wilt komen. Een goede massage zorgt er namelijk voor dat je echt even kunt ontspannen, en kan bovendien helpen bij het voorkomen en oplossen van verschillende gezondheidsproblemen. Er bestaan dan ook veel verschillende massagetechnieken. Een daarvan is de Shiatsu massage. Deze massagetechniek is afkomstig uit Japan, maar door de jaren heen ook steeds populairder geworden in andere landen. Ben jij benieuwd naar wat een Shiatsu massage inhoudt en of het voor jou geschikt is? Lees dan snel verder.

Bezig met laden...

Shiatsumassage hoofd 45 minuten

Shiatsu is een Japanse drukpunt massage.

59,00

Shiatsumassage van het hoofd 45 minuten

Shiatsu is een Japanse drukpunt massage.

59,00

Wat is een Shiatsu massage?

Een Shiatsu massage is een massage die uitgaat van de energiebanen in het lichaam. Door druk uit te oefenen met de blote handen en vingers, zal de masseur proberen om de energiebanen te stimuleren en in balans te krijgen. Het doel van de massage is dan ook om bepaalde klachten te verminderen, de algehele gezondheid en het immuunsysteem te verbeteren en disbalans te verminderen. Daarnaast werkt de massage ontspannend en geeft het je lichaam een flinke energieboost. Bij de Shiatsu massage wordt gebruik gemaakt van het lichaamsgewicht van de masseur. Dit kan er voor zorgen dat je tijdens de behandeling soms wat druk of lichte pijn op bepaalde plekken ervaart. De massage mag echter nooit als echt pijnlijk worden ervaren, en blijft als belangrijkste doel ontspanning behouden. 
De Shiatsu massage is gebaseerd op de oude Japanse en Chinese geneeswijzen en op de westerse kennis over anatomie en fysiologie. Ondanks dat de effecten van de massage nog niet wetenschappelijk bewezen zijn, kunnen we dus wel concluderen dat deze massagetechniek gebaseerd is op belangrijke en eeuwenoude kennis en tradities.

Voor wie is een Shiatsu massage geschikt?

Een Shiatsu massage is voor bijna iedereen geschikt. De massage kan namelijk veel verschillende klachten helpen te verminderen, en is ook simpelweg fijn om te ondergaan als je bijvoorbeeld een drukke levensstijl hebt. Zo kan de massage onder andere helpen bij het verminderen van bepaalde klachten zoals stress, concentratieproblemen, slapeloosheid, pijnlijke spieren en gewrichten, migraine, menstruatiepijnen, spijsverteringsproblemen en rugpijn. Daarnaast kan een Shiatsu massage heerlijk zijn voor, tijdens of na een stressvolle periode. De massage zorgt er namelijk voor dat je weer even helemaal opgeladen wordt en met frisse moed weer verder kunt! Bovendien mag je tijdens de massage je kleding gewoon aanhouden en wordt er geen olie gebruikt. Dit is ideaal voor mensen die zich niet graag blootgeven, of nog niet zoveel ervaring hebben met het ondergaan van massages. Ook zorgt het er voor dat je de massage makkelijk even tussendoor in een vrij uurtje kunt ondergaan zonder je druk te hoeven maken over het douchen of het vuil maken van je kleding achteraf. Heb je last van specifieke klachten? Dan is het aan te raden om dit van te voren met de masseur te bespreken. Zo kan de masseur hier rekening mee houden, of je eventueel een ander soort massage of behandeling adviseren. Ook als je bijvoorbeeld zwanger bent of een bepaalde ziekte of blessure hebt, is het verstandig om van te voren de masseur en eventueel een arts te raadplegen.

Tips om optimaal te genieten van de massage

Om alles uit je Shiatsu massage te halen is het verstandig om van te voren én achteraf bepaalde maatregelen te treffen. Zo is het aan te raden om vlak voor de massage niet te zwaar te eten en geen koffie of andere cafeïnehoudende drankjes te drinken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je tijdens de massage last krijgt van je maag of minder ontspannen bent. Ook is het fijn om losvallende en comfortabele kleding te dragen, zodat je tijdens de massage vrij kunt bewegen. Na de massage is het belangrijk om voldoende water of kruidenthee te drinken zodat je alle afvalstoffen die vrij komen tijdens de Shiatsu massage snel kwijtraakt. Daarnaast haal je uiteraard nog meer uit je massage als je voor en/of na de massage lekker kunt ontspannen in bijvoorbeeld de wellness of met een andere rustgevende bezigheid. Plan je massage dus ook liever niet te strak in. Het zou zonde zijn als je voor of na de massage moet haasten! Tot slot is het erg gezond voor zowel lichaam als geest om regelmatig een massage te ondergaan. Als de massage je dus goed bevalt, is het zeker het overwegen waard om meteen een nieuwe afspraak te maken voor een massage. Zo weet je zeker dat je tijd in je agenda vrij houdt, en jezelf snel weer in de watten zal laten leggen.

Het ideale cadeau voor jezelf of een ander!

Al met al kunnen we dus concluderen dat de Shiatsu massage een ideale en ontspannende massage is die voor bijna iedereen geschikt is én bij veel gezondheidsproblemen een uitkomst kan bieden. Een massage is dan ook perfect als je even heerlijk wilt ontspannen en je hoofd leeg wilt maken. Tot slot is de massage niet alleen geschikt om cadeau te doen aan jezelf, maar ook erg geschikt om cadeau te doen aan iedereen die wel wat extra ontspanning en verwennerij kan gebruiken.


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.