Je ontdoen van blokkades met een voetreflex massage

Jouw voeten houden je de hele dag staande, maar ze krijgen vaak maar weinig aandacht. Toch zijn het belangrijke delen van ons lichaam, die in contact staan met de rest van het lichaam. Met een voetreflex massage krijgen je voeten alle aandacht. En omdat verschillende delen van je voeten in contact staan met delen in jouw lichaam, kan het een goede preventie van klachten zijn. In dit artikel meer informatie over wat een voetreflex massage nu precies inhoud. Want hoe kan een voetmassage nu een preventie zijn van klachten? Ook informatie over de herkomst van de massage en hoe het precies werkt. Lees verder en ontdek hoe belangrijk je voeten zijn voor jou en je lichaam en hoe een voetmassage kan bijdragen aan het opheffen van blokkades.
Bezig met laden...

Voetreflex massage

De reflexzones in de voeten staan in contact met specifieke zones elders in het lichaam.

59,00

Wat is voetreflex massage

Een voetreflex massage is een massagetechniek, waarbij het enkel de voeten zijn die gemasseerd worden. Met een specifieke manier van drukken en wrijven worden reflexen in de voeten gestimuleerd die gerelateerd zijn aan verschillende delen van ons lichaam. Door deze reflexen te stimuleren wordt het lichaam aangesproken zichzelf te genezen. Door de stimulatie van de reflexen wordt het lichaam gevraagd opnieuw het evenwicht te vinden. Zodra er zich een probleem voordoet (in lichaam of geest) is dit namelijk voortgekomen uit een disbalans. Met voetreflex massage wordt door middel van vinger- en handtechnieken getracht een ontspanning en deblokkering te vinden, waardoor het evenwicht opnieuw verkregen kan worden.

Waar komt het vandaan?

De voetreflex massage is niet iets nieuws. Het wordt zelfs al duizenden jaren lang toegepast door verschillende culturen in onder andere Egypte en India. Er zijn zelfs afbeeldingen bekend van duizenden jaren voor Christuswaar de figuren elkaar een voetmassage geven. In het begin van de 20ste eeuw heeft een Amerikaanse arts kennis en technieken van verschillende culturen samengevoegd tot één werkwijze. Sindsdien zijn er verscheidene artsen geweest die zijn systeem verder hebben uitgewerkt tot de therapie die het nu is. Het is dus een werkwijze waarin veel oude kennis van verschillende culturen verborgen ligt, samengevoegd door een moderne kijk op het lichaam.

Hoe werkt het?

Zodra je last hebt van een kwaaltje, of je je niet gezond voelt, is er ergens in je lichaam een disbalans. Het kan een orgaan of een lichaamsdeel zijn dat niet in evenwicht is, en daardoor pijnlijk wordt en aandacht vraagt. De energiestroom wordt hierdoor geblokkeerd, waardoor vervolgens de doorstroming van het bloed en lymfevocht in dit deel van het lichaam niet goed meer werkt. Vervolgens hopen zich hier afvalstoffen op en deze belemmeren de voedingstoffen de pijnlijke plek te bereiken, terwijl deze plek nu juist deze voedingstoffen nodig heeft. Met een voetreflex massage wordt de doorstroming opnieuw gestimuleerd. De afvalstoffen worden weggedrukt en de weg wordt vrij gemaakt. De energie kan hierdoor weer goed stromen en de voedingstoffen kunnen weer zonder problemen bij alle lichaamsdelen geraken, zodat de zelf genererende kracht van het lichaam weer aangesproken kan worden. Vaak zijn het echter niet alleen lichamelijke spanningen die een lichaamsdeel blokkeren, maar ook geestelijke spanningen en blokkades. Door een voetreflexmassage wordt getracht alle blokkades op te heffen, ook de emotionele blokkades die gerelateerd zijn aan het desbetreffende en pijnlijke lichaamsdeel.

Waarom een voetreflexmassage?

Ten eerste wordt een voetreflex massage aangeraden omdat het vooral heerlijk ontspannen is. Je voeten werken de hele dag en het kan een bevrijding zijn deze hardwerkende voeten eens echt de aandacht te geven. Daarbij is het een heerlijke massage waarbij je je niet hoeft uit te kleden bij een vreemde, wat voor sommige mensen als ongemakkelijk kan worden ervaren. Je lichaam zal met deze massage goed ontstressen en het is een uitstekende preventie van verschillende klachten, omdat de afvalstoffen worden afgevoerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Is het geschikt voor jou?

Deze massage is geschikt voor iedereen, of je nu ziek of gezond bent. Het kan je helpen bij verschillende klachten als vermoeidheid, stress, hoofdpijn, klachten die betrekking hebben op de spijsvertering, de hormonen en de ademhaling. Heb je griep, koorts, botbreuk of een wond op je voet? Dan is het verstandig even te wachten tot deze klachten weer over zijn, alvorens contact op te nemen met een masseur.


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.