Microdermabrasie

Veel mensen dromen van een mooie en egale huid. Toch is dat door verschillende oorzaken niet voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld doordat je last hebt van littekens, pigmentvlekken, rimpels of een onzuivere of vermoeide huid. Gelukkig bestaan er wel verschillende behandelingen die je kunnen helpen met het bereiken van een mooie en egale huid. Een van die behandelingen is microdermabrasie. Microdermabrasie is een snelle en effectieve behandeling, die jouw huid een heel stuk kan laten opknappen en opfrissen. Ben je benieuwd geworden naar de behandeling? In dit artikel lees je meer over hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat je er van kunt verwachten.

Bezig met laden...

Microdermabrasie gezicht

Microdermabrasie. Binnen enkele weken een jonge huid.

89,00

Wat is microdermabrasie?

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd. Dit klinkt misschien heftig, maar de behandeling zelf is vrijwel pijnloos. Doordat de bovenste laag van de huid wordt verwijderd zal de huid zich van binnenuit gaan herstellen en vernieuwen. De nieuwe huid zal er een stuk stralender en gezonder uit zien en ook littekens, pigmentvlekken en rimpels zullen verminderen. In principe kun je na één behandeling al resultaat zien, maar in sommige gevallen is een kuur aan te raden. Een kuur is een stuk intensiever, waardoor betere resultaten worden geboekt en littekens, pigmentvlekken en rimpels soms geheel kunnen verdwijnen. 
Hoeveel behandelingen nodig zijn in jouw geval hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken. Wil je je huid enkel een opfrisbeurt geven dan is een eenmalige behandeling vaak voldoende. Wil je littekens, pigmentvlekken of rimpels verminderen of laten verdwijnen? Dan kunnen er 6 tot 10 behandelingen nodig zijn. Een specialist kan je altijd adviseren over hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn. Na het ondergaan van een behandeling of kuur is het aan te raden om de behandeling een paar keer per jaar te herhalen. Zo zul je het mooie resultaat behouden en blijven genieten van een stralende en gezonde huid.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Microdermabrasie is in principe voor bijna elk huidtype en elke leeftijd geschikt. Zo is microdermabrasie aan te raden voor mensen die zich storen aan hun littekens, pigmentvlekken of rimpels maar ook als je last hebt van andere huidproblemen kan de behandeling je helpen. Zo helpt de behandeling ook om de vermoeide, doffe of onrustige huid weer te laten stralen. Daarnaast helpt de behandeling om de poriën te verkleinen en helpt het om je huid te verjongen. Tot slot heeft microdermabrasie als voordeel dat je daarna gewoon over straat kunt zonder dat mensen iets aan je opmerken. Je huid zal wel iets rozig en droger zijn, maar met de juiste nazorg ben je hier snel van verlost. Microdermabrasie is dus de ideale behandeling voor mensen die snel en subtiel hun huid willen opfrissen of verbeteren!

Waar moet je op letten?

Na een microdermabrasie behandeling is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Je huid zal door de behandeling wat rozig, droger en gevoeliger zijn. Het is daarom belangrijk dat je je huid goed insmeert met een voedende en beschermende crème. Daarnaast is het niet aan te raden om meteen na de behandeling make-up te gebruiken. Hier kun je beter een paar dagen mee wachten. Tot slot is het erg belangrijk om de zon en de zonnebank te vermijden na het ondergaan van een microdermabrasie behandeling. Je kunt daarom het beste de behandelingen in het najaar of de winter ondergaan, zodat je huid voldoende tijd krijgt om zich te herstellen. Het gebruik van een goede zonnebrand is altijd aan te raden voor het behouden van een jonge en gezonde huid, maar na de behandeling is dit extra belangrijk. Houd hier dus vooraf rekening mee en vraag eventueel advies aan je specialist. De specialist kan je ook adviseren over welke producten je het beste kunt gebruiken na de behandeling en met welke andere dingen je rekening moet houden om je huid weer gezond en stralend te krijgen én te behouden!


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Accepteer geselecteerde cookies