Pedicure

Als de zomer voor de deur staat, of als je een spannende date op de planning hebt staan is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan je lichaamsverzorging. Een onderdeel wat je daarbij niet mag vergeten zijn je voeten. Door middel van een pedicure kun je er voor zorgen dat je voeten er weer helemaal netjes en mooi uitzien, en daarnaast is een voetbehandeling ook nog eens ontspannend en fijn om te ondergaan. Maar wat is pedicure eigenlijk en wat kun je er van verwachten?

Bezig met laden...
visibility

CND Shellac Voeten

14+ Day Nail Color is dé originele UV-cured polish die zorgt voor ruim twee weken lang een schitterend hoogglans resultaat.

38,50

 

Wat is een pedicure?

Tijdens een pedicure worden je voeten verwend en mooi gemaakt. Zo kunnen tijdens de behandeling onder andere eelt en likdoorns aangepakt worden, worden je nagels geknipt en gevijld, en worden je nagels gelakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een french manicure of een gelnagellak. Ook kun je tijdens de behandeling vaak kiezen voor een voetmassage of een speciaal voetenbad. Een voetbehandeling is over het algemeen ontspannend, en daarom ook ideaal om cadeau te doen of te ondergaan samen met vriendinnen. Als je last hebt van bepaalde voetklachten zoals kalknagels, voetschimmel of ingegroeide teennagels dan kan je tijdens een voetbehandeling hier in sommige gevallen aan geholpen worden. Ook kan je tijdens de behandeling advies krijgen over welke producten je zou kunnen gebruiken voor je voetklachten of eventueel doorgestuurd worden naar een arts of podoloog.

Waarom een pedicure ondergaan?

Voor sommige mensen is het ondergaan van een voetbehandeling een medische noodzaak. Zo is het vaak een uitkomst voor mensen met een ziekte als reuma of diabetes. Deze voetbehandeling is uiteraard wel anders dan voor iemand die een voetbehandeling wil ondergaan vanuit cosmetisch oogpunt. Ook wordt een medische pedicure vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Laat je dus van te voren altijd goed informeren over om welk soort voetbehandeling het gaat en wat jouw verwachtingen er van zijn. Voor een cosmetische en ontspannende voetbehandeling kun je over het algemeen het beste terecht bij een schoonheidsspecialiste. De voornaamste reden om een cosmetische pedicure te ondergaan is om de voeten te verfraaien of om van bepaalde voetklachten af te komen. Daarnaast kan het best lastig zijn om je eigen voeten te verzorgen en is het dus wel zo comfortabel als iemand je daarbij helpt. Tot slot is een pedicure ontspannend én nuttig omdat je je voeten elke dag ontzettend veel gebruikt. Vergeet je voeten dus niet en laat ze eens lekker in de watten leggen!


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.