Gezichtsbehandeling voor tieners

Een gezichtsbehandeling voor tieners is vaak geen overbodige luxe. Veel jongeren in de puberteit krijgen namelijk te maken met jeugdpuistjes en een onzuivere huid. Jeugdpuistjes, ook wel acne genoemd, zijn dan ook een veelvoorkomend probleem. Zowel jongens als meisjes kunnen in de puberteit te maken krijgen met acne. Acne ontstaat vaak door hormonale factoren, en is daardoor erg lastig te voorkomen. Daarnaast kan acne verergeren door er bijvoorbeeld aan te zitten of te agressieve producten te gebruiken. Te agressieve producten zullen de huid namelijk uitdrogen en de talgproductie stimuleren. Dit zorgt uiteindelijk weer voor meer jeugdpuistjes en onzuiverheden.


Naast dat acne kan leiden tot onzekerheid en schaamte, kan het verkeerd verwijderen van onzuiverheden ook blijvende littekens in het gelaat veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat de jonge huid goed verzorgd wordt, bijvoorbeeld met een speciale gezichtsbehandeling voor tieners.

Fabeltjes rondom acne

Helaas bestaan er nog steeds veel fabeltjes rondom acne. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat acne ontstaat door een slechte hygiëne of door het eten van fast food. Dit is echter niet waar. Zoals al eerder gezegd ontstaat acne in de puberteit vaak door hormonale factoren, en is daardoor iets waar je zelf weinig invloed op hebt. Het ontstaan van acne is dus volkomen normaal, maar gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je er zelf aan kunt doen. Zo is het belangrijk om je huid goed te reinigen met de juiste (milde) gezichtsverzorgingsproducten. Dit kan je thuis doen, maar ook een speciale gezichtsbehandeling voor tieners is ideaal als je je huid extra goed wilt reinigen, verwennen én tips wilt krijgen over hoe je acne kunt verminderen en voorkomen.

Intensieve reiniging

De gezichtsbehandeling voor tieners richt zich op jongeren tussen de 12 en de 19 jaar. Tijdens de behandeling wordt de huid intensief gereinigd en verzorgd met milde producten. Na de reiniging zullen onder andere een scrub en reinigend masker aangebracht worden, en worden de onzuiverheden en mee-eters verwijdert. Tot slot brengt de specialist een verzorgingsproduct aan en kan er advies worden gegeven over huidverzorging en huidverzorgingsproducten. Door regelmatig een gezichtsbehandeling voor tieners te ondergaan en een goede dagelijkse reiniging kunnen al snel positieve resultaten geboekt worden. Dit zal niet alleen een positief effect hebben op de huid van de tiener, maar ook bijdragen aan meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Geschikt voor zowel jongens als meisjes tussen de 12 en de 19 jaar

Een gezichtsbehandeling voor tieners is geschikt voor alle jongeren die last hebben van acne, of juist acne willen voorkomen door hun huid goed gereinigd te houden. Uiteraard zijn zowel jongens als meisjes van harte welkom om een gezichtsbehandeling voor tieners te ondergaan. Heb jij ook last van acne op andere plekken dan je gezicht, zoals bijvoorbeeld op je rug of borst? Vraag dan gerust om advies aan een van de specialisten. Acne is ook op deze plekken veelvoorkomend in de puberteit en goed te behandelen. 

Snel van je acne af!

Uiteraard wil jij zo snel mogelijk van je acne af. Naast dat een gezichtsbehandeling voor tieners hier een positief effect op zal hebben, zijn er ook nog andere dingen die je kunt ondernemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd van je jeugdpuistjes en mee-eters afblijft en ze niet zelf uitknijpt. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken en je huid goed te verzorgen. Dit doe je door ’s ochtends en ’s avonds je huid te verzorgen met milde producten die geschikt zijn voor jouw huid. Vraag gerust om advies als je wilt weten welke producten het beste bij jou passen. Blijf je last houden van extreme acne? Eventueel kan een van de specialisten je doorverwijzen naar de huisarts. In sommige gevallen heeft acne een andere oorzaak of is er een speciale behandeling nodig. Maak je echter geen zorgen over slechts een paar jeugdpuistjes en onzuiverheden. Dit is volkomen normaal, en goed te behandelen!


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Accepteer geselecteerde cookies