Harsen

Wil jij voor langere tijd af van ongewenste haartjes op je gelaat of lichaam? Dan is harsen de perfecte oplossing! Deze manier van ontharen zorgt er voor dat haartjes wel 3 tot 8 weken wegblijven, zonder dat je last krijgt van stoppeltjes. Harsen is dus ideaal als je op vakantie gaat of gewoon geen tijd en zin hebt om regelmatig te moeten ontharen. Wil jij meer weten over deze manier van ontharen en of het geschikt is voor jou? Lees dan snel verder! 

Wat is harsen?

Harsen is een manier van ontharen waarbij er koude of warme was met een spatel op de ongewenste haartjes wordt aangebracht. De hars moet vervolgens even stollen, en wordt er daarna in een vloeiende beweging afgetrokken. Het voordeel van deze manier van ontharen is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden, een nadeel is dat het wel als pijnlijk ervaren kan worden. In principe is harsen geschikt voor zowel je gelaat (wenkbrauwen, bovenlip) als je lichaam (bikinilijn, oksels, benen, armen, rug, borst, schouders). Wel worden er voor het ontharen van bepaalde lichaamsdelen een speciale wax gebruikt, die beter geschikt is voor de gevoelige huid. Zo worden de gevoelige lichaamsdelen meestal geharst met een softwax. Softwax wordt verwijderd met katoenen strips. Voor minder gevoelige lichaamsdelen kan hardwax worden gebruikt. De hardwax stolt vanzelf en kan worden verwijderd zonder gebruik te maken van een speciale strip.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je je voor het eerst wilt harsen moet je er rekening mee houden dat je het ontharen als pijnlijk zou kunnen ervaren. Ook is het belangrijk om te beseffen dat het soms lastig kan zijn om jezelf te harsen. Het is dus handig om hulp in te schakelen, en het bijvoorbeeld te laten uitvoeren door een schoonheidsspecialist. Een schoonheidsspecialist kan je bovendien informeren over de verschillende harsbehandelingen, en samen met jou kijken welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale behandelingen voor de gevoelige huid. Daarnaast moeten de haartjes een bepaalde lengte hebben voordat ze geharst kunnen worden. Ook hier zul je in de dagen voor de behandeling dus rekening mee moeten houden. Tot slot is het mogelijk dat je huid gevoelig kan zijn na het ontharen. Zorg er dus voor dat je na het harsen een verzorgende en verzachtende bodylotion gebruikt. Ook is het verstandig om na het ontharen regelmatig te scrubben. Hiermee voorkom je vervelende bultjes en ingegroeide haartjes en kun je optimaal genieten van een zachte en haarloze huid!


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Accepteer geselecteerde cookies