Detox voetenbad: wat is het, het nut en voordelen

Wat is een detox voetenbad? 

Een voetbad voor detox is een manier om jouw voeten te detoxen, oftewel te ontgiften of - zo noemt men het ook wel - ontslakken. Ontgiften is een gebruikelijke methode uit de natuurgeneeskunde, met als uitgangspunt dat je door speciale technieken en kruidenmengsels het lichaam kunt ontdoen van gifstoffen en afvalstoffen. Maar hoe werkt het precies? Een detox voetenbad behandeling duurt 45 minuten. Door elektrolyse wordt het water in het voetenbadje geïoniseerd en ontstaat er een elektromagnetische lading. De trillingen die ontstaan heb een positief effect op de microcirculatie en helpen het lichaam vervolgens, als een soort derde nier, om afvalstoffen af te scheiden. Niet allen de lever en nieren zuiveren dus het lichaam - wel grotendeels - maar zuivering en ontgifting kan voor een deel dus ook via de voeten plaatsvinden. Meer technisch gesproken zorgt de elektrolyse voor een opsplitsing van waterdeeltjes H2) in H2 en OH-, waardoor de klieren in de voeten geactiveerd worden en het detoxatieproces in werking wordt gezet. 
Bezig met laden...

Detox voetenbad behandeling

Bevorder de ontgifting van je lichaam met deze Detox behandeling.

29,95

Het nut van een detox voetenbad: effectieve ontgifting 

Nu is het zo dat niet iedereen in deze technieken gelooft. Er zijn mensen die beweren dat detoxen onzin is. Zij stellen dat een detox voetenbad geen effect heeft, pure kwakzalverij is en zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Aan ontgiften of ontslakken zou je niets hebben. Kortom: niet aan beginnen dus! 
Wijzelf geloven iets anders, namelijk dat detoxen wel degelijk nut heeft en effectief is om je beter te voelen en afvalstoffen uit jouw lichaam af te voeren. Onderzoek toont aan dat detoxen leidt tot een verhoogd zuurstofgehalte in het bloed, na een behandeling van 45 minuten met een detoxbad. Het bloed ververst zich in de circulatie al na 22 minuten, dus is een 45 minuten behandeling meer dan effectief! 

Voordelen van een detox voetenbad behandeling 

Een detox voetenbad heeft, zo zagen we net al, tal van positieve gevolgen voor lichaam en geest. In een overzichtelijk rijtje bij elkaar gezet, zijn de belangrijkste voordelen en feiten over detoxen via een voetenbad de volgende punten: 
  • 1. Detoxen zorgt voor extra ontgifting van het lichaam en helpt het lichaam - specifiek de lever en de nieren - om afvalstoffen via de klieren in de voeten af te scheiden. 
  • 2. Na een detox voetenbad is er een meetbaar hoger zuurstofgehalte in het bloed. Verder blijkt uit onderzoek dat na een detox voetenbad de lichaamscellen aanzienlijk meer energie bevatten dan voor een voetenbad behandeling. 
  • 3. Een detox voetenbad voert gifstoffen af, zorgt voor ontzuring van de voeten en voorkomt op kortere en langere termijn allerlei ontstekingen en ziekteklachten. 
  • 4. Een detox voetenbad nemen als kuur is goedkoop én effectief. 
  • 5. Een voordeel van een voetenbad is ten slotte dat je door dit soort ontgifting even lekker een moment voor jezelf hebt. Na een behandeling voelen de voeten heerlijk aan, maar ben je ook geestelijk een flink stuk frisser, omdat je jouw gedachten even helemaal hebt kunnen verzetten! 

Detoxen van de voeten via een bad? Probeer het een keer zelf 

Mocht je zelf nog nooit een behandeling met een detox voetenbadje hebben ondergaan, aarzel dan niet langer en probeer het gewoon een keer zelf. Je zult merken dat jij en jouw lichaam er van opknappen. En dat je uiteindelijk minder last ondervindt van ontstekingen en verzuring. Ideaal toch, jouw voeten een keer goed laten ontgiften?


Ja ik wil een goede website, deze website gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.